Web Analytics Made Easy - Statcounter

با پیگیری‌های خبرگزاری تسنیم، زیرساخت‌های گردشگری در دره رویای ایران ایجاد و روستای گُدارگه که در مجاورت تنگه شیرز است به عنوان دهکده توریستی معرفی می‌شود. ۲۳ آبان ۱۳۹۷ - ۱۰:۲۸ استانها لرستان نظرات

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کوهدشت، دره شیرز که در امتداد روستای گُدارگه ضرون و مجاورت رودخانه سیمره واقع‌ بوده، یکی از کم‌نظیرترین جاذبه‌های ژئوتوریستی ایران را در چین‌خوردگی زاگرس پدید آورده‌است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این دره که در 26 آذر93 در فهرست آثار طبیعی کشور به‌ثبت ملی رسیده‌است، در حالی به‌عنوان گرندکانیون ایران شناخته می‌شود که حوضچه‌های ماهی فضای درونی این منطقه را تخریب کرده و همین اقدام اعتراض فعالان محیط‌زیست این شهرستان را در سال‌های اخیر به‌دنبال داشته‌است.

پیش ‌از این خبرگزاری تسنیم در گزارش‌هایی با عنوان«دره رؤیایی ایران در حصار تخریب؛ ابهام در ثبت جهانی شیرز»،«واکنش مسئولان به گزارش تسنیم؛ ساخت‌وساز در دره رؤیایی ایران ممنوع است؛ ورود دستگاه قضا»و «تخریب تاریخ و طبیعت در شیرز؛ میراث ملی ایران سایت پرورش ماهی شد+ تصاویر»به وضعیت این اثر ملی شهرستان کوهدشت پرداخته‌است.

پیگیری خبرگزاری تسنیم

پس از انتشار این گزارش‌ها صمد حائری رئیس اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری شهرستان کوهدشت در گفت‌وگو با تسنیم از بازدید محمدرضا آزادبخت سرپرست فرمانداری کوهدشت، مدیران ادارات راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای، امور عشایر، بنیاد مسکن، راه‌وشهرسازی و فرمانده نیروی انتظامی این شهرستان برای ایجاد زیرساخت‌ها در منطقه شیرز خبر داد.

این مسئول می‌گوید منطقه عشایری گدارگه که جزو مناطق محروم شهرستان کوهدشت است، به‌علت در بن‌بست‌ماندن و دور از دسترس‌بودن کمتر از خدمات دولت بهره‌مند شده، بنابر این باید به مردمان این منطقه که سنگ‌بنای تولید در تهیه مواد غذایی پروتئینی و کشاورزی هستند، خدمت مضاعف کرد.

به گفته رئیس اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری شهرستان کوهدشت، در این راستا با پیگیری‌های نماینده، جذب تسهیلات مناسبی در این شهرستان انجام‌شده و نیز با تلاش سرپرست فرمانداری کوهدشت اقداماتی در منطقه گدارگه در آینده‌ای نزدیک انجام می‌شود؛ امیدواریم با اصلاح جاده دسترسی به ژئوپارک شیرز که خوش‌بختانه در سالیان گذشته گردشگران بسیاری از این منطقه بازدید کرده‌اند، هموار شود.

ایجاد جاده سلامت

آن‌طور که او می‌گوید در مسیر فعلی دسترسی به ژئوپارک شیرز مسائلی مانند نبود پارکینگ و انسداد ورودی ژئوپارک شیرز وجود دارد که سبب می‌شود گردشگران و اهالی بومی این منطقه کمتر از مزایای صنعت گردشگری در شهرستان کوهدشت بهره‌مند شوند، به‌طوری که وجود منطقه شیرز تاکنون بهره‌ای برای اهالی مناطق پیرامونی نداشته‌است.

آن‌طور که این مسئول معتقد است درصورت اصلاح مسیر منطقه شیرز که می‌تواند یک کریدور گردشگری نیز باشد، جاذبه‌های تاریخی و فرهنگی بیش‌تری از شهرستان کوهدشت مانند غارهای تاریخی هومیان، قلعه منیژه، امامزاده ذوالنور و فرهنگ دیرپای منطقه مورد استقبال گردشگران قرار می‌گیرد و نیز به ارتقای توسعه پایدار در این شهرستان کمک می‌شود.

او می‌گوید پس از ایجاد زیرساخت‌ها در منطقه شیرز جاده سلامت که به‌صورت پیاده‌رو و سنگ‌فرش است در این منطقه احداث می‌شود، این جاده از روستای گدارگه به ورودی شیرز تمام می‌شود و از ورود خودرو به دهانه تنگه و تخریب آن جلوگیری می‌کند.

او معتقد است باتوجه به آموزش مستمر روستاییان در مورد حفظ منابع طبیعی می‌توان از ریختن زباله‌هایی که از طریق روستاهای بالادست شیرز وارد این منطقه می‌شود، جلوگیری کرد.

احیای صنایع‌دستی

به گفته رئیس اداره میراث‌فرهنگی و گردشگری شهرستان کوهدشت با اصلاح مسیر جاده دسترسی شیرز صنایع‌دستی این شهرستان نیز که بیش‌تر مغفول مانده، متحول می‌شود و امید داریم با توسعه گردشگری در مناطق هومیان، گدارگه و همت اهالی این مناطق از تخریب طبیعت و تولید زغال از درختان کهنسال جلوگیری شود.

آن‌طور که او می‌گوید سازمان میراث‌فرهنگی لرستان و شهرستان کوهدشت این آمادگی را دارد با پشتیبانی مادی و معنوی متقاضیان و جذب سرمایه‌گذاران صنعت گردشگری در قالب طرح‌هایی مانند احداث هتل، سایت‎های تفریحی، بوم‌گردی روستایی، عرضه صنایع‌دستی، تولیدات لبنی و غذاهای سنتی نسبت به اشتغال جوانان و اهالی منطقه اقدام کند، اما برای عملی‌شدن این اقدامات نیازمند همکاری دستگاه‌های مرتبط و مردم هستیم تا زمینه‌های پیشرفت این شهرستان نیز فراهم شود.

حفاظت از حریم شیرز

شمس‌الله قلندری مدیرعامل انجمن مردم‌نهاد آوای اردیبهشت نیز در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم می‌گوید جاده دسترسی شیرز از سمت روستای گدارگه در توسعه پایدار این منطقه مؤثر بوده و در این ورودی که بستر رودخانه است، هیچ مکانی برای ساخت‌وساز وجود ندارد و باتوجه به این مسیر دسترسی حدود 20 روستای منطقه از ظرفیت شیرز بهره‌مند می‌شوند.

آن‌طور که قلندری معتقد است جوامع محلی با این اقدام کمتر محیط‌زیست شیرز را تخریب می‌کنند، چون تاکنون این منطقه هیچ‌گونه منفعتی برای آنان نداشته و آن‌ها برای سوخت به قطع درختان و تهیه زغال روی آورده‌اند.

به گفته او بحث محیط‌زیستی شیرز بیش‌تر در کنار استخر پرورش ماهی بوده که با انحراف مسیر آب لایه ‌نازک خاک در کف دره را تخریب کرده‌است؛ درصورت احداث جاده شیرز به‌سمت روستای گدارگه هیچ‌گونه خطری حریم منطقه شیرز را تهدید نمی‌کند و گردشگران می‌توانند در روستاهای اطراف نیز سکونت داشته باشند.

بی‌بهره از صنعت گردشگری

آن‌طور که مدیرعامل انجمن مردم‌نهاد آوای اردیبهشت می‌گوید این جاده در حریم شیرز نیست و جاده‌سازی را نیز می‌توان به‌گونه‌ای انجام داد که کمترین آثار تخریبی در راه دسترسی ایجاد شود و حتی خانه‌های بوم‌گردی را نیز می‌توان در روستاهای اطراف شیرز گسترش داد.

درحالی به گفته نورمحمد فردی بیرانوند فرماندار سابق کوهدشت،60هزار گردشگر در ایام نوروز امسال از دره شیرز بازدید کرده‌اند که این میراث ملی شهرستان کوهدشت تاکنون از صنعت گردشگری بی‌بهره مانده و با وجود وعده‌های مسئولان هنوز پرونده‌ ثبت‌جهانی آن نیز در پرده‌ای از ابهام است.

گزارش از فاطمه نیازی

انتهای پیام/ ت

R41450/P1336/S6,72/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۱۵۱۷۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای زنجان؛ مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با اشاره به اینکه استاندار زنجان برنامه‌های ارتقای بهره‌وری در استان را در سه محور صنعت، آب و کشاورزی عنوان کرده است، گفت: در همین راستا، ساخت سد‌های بزرگ در استان برای تأمین آب شرب، صنعت و حقابه‌های کشاورزی پایین دست آن اهمیت خود را نشان می‌دهد و این سد‌ها می‌توانند کارکرد دیگری همچون جلوگیری از بروز سیلاب و در برخی مناطق تولید برق را نیز به همراه داشته باشند.

وی افزود: با توجه به کاهش منابع آب زیرزمینی و نیاز منطقه به آب پایدار، سد مراش در شهرستان ماهنشان برای تأمین آب آشامیدنی شهر‌های ماهنشان، دندی و ۱۲۲ روستای مسیر و همچنین صنایع مستقر در این منطقه در حال احداث است و پاییز امسال به مرحله آبگیری می‌رسد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان با تأکید بر اهمیت احداث سد بلوبین برای شهرستان ایجرود، گفت: هدف از احداث سد بلوبین در این شهرستان تأمین آب شرب و صنعت در شهر‌های زرین‌آباد، حلب، سعیدآباد و ۹۲ روستا در منطقه بوده و این سد نیز به مرحله آبگیری رسیده است.

باقری به مطالعه سد‌های کلوچ و جمال‌آباد باکلور در شهرستان طارم اشاره کرد و افزود: در چند سال گذشته به غیر از سال ۹۸ که با ترسالی مواجه شدیم با هماهنگی شرکت آب منطقه‌ای آذربایجان شرقی از سد آیدوغموش برای باغات شهرستان طارم در ۲ فاز حدود ۱۵ میلیون مترمکعب آب رهاسازی شد که با احداث دو سد کوچ و جمال آباد باکلور در این شهرستان در زمان پیک مصرف آب کشاورزی که تابستان است، می‌توان باغات زیتون را تأمین آب کرد و این می‌طلبد تا کشاورزان و بهره‌برداران از کشت محصولات پر آب طلب خودداری کنند.


وی ادامه داد: با احداث دو سد کلوچ و جمال آباد باکلور در شهرستان طارم تأمین آب پایدار باغات این شهرستان دور از انتظار نیست، چرا که نیاز آبی این منطقه در پیک مصرف حدود ۳۰ میلیون متر مکعب است که با احداث این دو طرح، موضوع مرتفع خواهد شد.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای زنجان گفت: در شهرستان خدابنده ۲ سد زرین‌رود و اشراق در دست مطالعه است.

باقری به آغاز عملیات اجرایی پروژه تأمین آب شرب پنج شهر و ۱۳۴ روستای منطقه خدابنده از سد تالوار در مهرماه سال گذشته اشاره کرد و افزود: طول مسیر انتقال ۱۶۱ کیلومتر است و هدف از اجرای آن تأمین آب شرب شهر‌های گرماب، زرین‌رود، کرسف، سهرورد، ۵۰ درصد نیاز شهر قیدار و ۱۳۴ روستای مسیر است.

دیگر خبرها

  • سه پایگاه اورژانس جاده ای در کهگیلویه و بویراحمد احداث می شود
  • تکمیل سد مشمپا از اولویت‌های شرکت آب منطقه‌ای است
  • گردشگری در شادگان رونق و توسعه یابد
  • پیگیری طرح نیمه تمام آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم
  • پیگیری اجرانشدن طرح آسفالت جاده ارتباطی فاریاب مسجد آرپناه لالی+فیلم
  • فضای تفریحی گردشگری سرخه‌حصار توسعه می‌یابد
  • رونق و توسعه گردشگری شادگان با اختصاص اعتبار
  • احداث آشیانه اداره ماشین آلات راهداری و حمل و نقل جاده ای لرستان
  • اختصاص ۶۰ میلیارد تومان به توسعه گردشگری شادگان
  • زیرساخت‌های بندر دیلم تقویت می‌شود